Sunday, March 22, 2009

NUEVA YORK DEL 4

Dags för sista delen. Är ju som bekant hemma sedan några dar så jag får backtracka lite. Det var en lyckad dag på Woodbury Commons Premium Outlet. Eftersom Tuan snart ska dra till Hong Kong så passade vi på att testa en glutamatbomb i form av General Tsu's Chicken. Tuan fick sitt efterlängtade Bubble Milk Tea. Hade tur med trafiken tillbaka Manhattan den här gången, det tog bara en timme och fem minuter,lika lång tid som det tog att åka upstate, mycket bra jämfört med tre timmar som det tog för mig KJ i oktober. Dom har höjt priset dit förresten, numer kostar det 40 dollar tur och retur. Ännu ett tecken på att det är jobbigt för sneakerbutikern i NY är att Premium Laces har världens största skylt där det står att dom har dom där UG(G)LY skorna vars namn börjar med bokstaven U.
Teamade upp med min gamle vän Graham Wood på La Esquina.
Graham är en mycket trevlig engelsman och är, för er som inte redan visste det, en av grundarna till legendariska designkollektivet Tomato. Han bodde några år här i Stockholm men är sedan tre år big boss på megabyrån JWT och bosatt i NY. Drucker joinade senare samma kväll. På St Patrick's Day var det en och annan stoop ute och vinglade, pubarna öppnade klockan 10 så det blev nog en och annan fine malt lyric skriven även denna St Patrick's Day, för era utsända var det dags för Ginger Man part II med the Kangolians. David beställde, dagen till ära, Guinness Stew. Uppe på Kangol-kontoret prövade Tuan det senaste samarbetet mellan Kangol och Liberty, ser bra ut! Världens bästa Mac n' Cheese med bacon hittar du på Schiller's som ligger på Rivington Street. Några kvarter därifrån ligger Epstein's Bar och vi valde att testa deras drycker ännu en gång. Dave från DQM var där, skräll. Sista dagen erbjöd t-shirtväder. Kollade standarden på the Standards gästtoa, randig som ni ser.Varje gång jag är i NY hamnar jag på Johnny Rockets, hörnet 8th street och Greene, minst en gång. Tuan och jag var där som ni kanske sett om ni följt bloggandet från NY. Vi var bägge redo för besök nummer två, denna gång med den alltid lika glada KJ. Galet bra burgare där, måste dock utfärda en liten varning för att komma dit vid 12-tiden, då finns det en liten risk att alla i personalen börjar dansa, som i en musical på Broadway-style, blir lite jobbigt när man bara vill glufsa i sig en butgare och trycka en vanilla shake. Drog förbi DQM, som har en No Bullshit Sale just nu, för att hämta upp ett par Fox x DQM Dirtpaw gloves. Träffade DQM-Kyle, som inte hatar cyklar. Han är en av tre delägare till DQM. Mycket trevlig kille, mer om Kyle senare i år.
Avslutade resan hos Alife-boysen. Checkade in deras nya kollektion med vintage-plagg. Kort story så lämnar folk in sina gamla Alife-plagg som får gå igenom en kemisk liten process och vips så är dom som nya fast gamla. Treis, Drucker, Tuan och jag passade på att inviga den nya pizzerian som ligger granne med ARC. Längtar redan tillbaka.

No comments: