Wednesday, September 21, 2011

SPECIAL SNEAKER FREAKER REPORTWoody från Sneaker Freaker Magazine har skrivit en uppföljare till sin artikel Death of the independent sneaker store.
Woody har funderat på varför priserna på sneakers stiger. Fakta som att oljan håller på att ta slut, priset på bomull är sinnessjukt högt (priset fyrdubblades från augusti 2009 till mars 2010...) och så skatterna då.
Nyheten om att sneakers har blivit dyrare att tillverka är kanske inget jättescoop för oss nordbor som betalat högst skatt i världen så länge vi kan minnas.
Men det är när marknader som USA och UK får höja sina priser som folk reagerar.

Jag och Erik kom nyss tillbaka från England och med det i minne så känner jag inte att det är direkt höga priser på någonting där, speciellt inte som den svenska kronan dödar det engelska pundet just nu.

Gick in i en av alla sneakerbutiker på Neal Street, butiken var och är väl kanske 50 kvadratmeter stor och det arbetade 6 eller 7 personer i butiken, en vanlig tisdagsförmiddag.
Jämfört med Sverige så har kostnaden för personal alltid varit larvigt låg i UK och USA. Lägg till sociala avgifter och alla andra skatter som en svensk arbetsgivare betalar så känns det inte så konstigt att ett par Vans Authentic gick upp 50 kronor från förra säsongen, just dom skorna är i och för sig fortfarande sjukt billiga i både USA och UK.

Det ska bli intressant att se om priserna kommer att höjas drastiskt som vissa experter spår.

Läs Woody´s rapport här.

No comments: