Tuesday, September 30, 2008

TACK PER NUNSTEDT!


Året var 1998, jag håller fortet på sportaffären med stan's bästa skoavdelning, Fliesbergs Sergels Torg (R.I.P.). Just denna dag befinner jag mig på Norrlandsgatan för en lunchdate med min gode vän och före detta kollega Per Norell som på den tiden basade över stans tuffaste skate/snowboardbutik Nollåtta (R.I.P.)-eller förresten näst tuffaste, Boutique Sportif hade ju precis öppnat på Oxtorgsgatan och jag tror att dom faktiskt räknades som dom allra tuffaste just då. Telefonen ringer, yes kids vi hade mobiltelefoner back in the days. Det visar sig vara Per Nunstedt, nybliven modereporter på tidningen Café, tror han hade fått jobbet efter det att en annan god vän, Michael Elmenbeck, som senare skulle starta tidningen Bon, slutat där. Micke hade tydligen nämnt för Per (Nunstedt) att jag och Erik höll på att starta en sneakerbutik. Det verkade ju helt rätt i tiden så Per ville göra en intervju för den då tuffaste modetidningen Café och inte bara vanliga Café utan deras tuffa sidor som kallades Stil (som senare blev en egen tidning har jag för mig). Done deal, Per frågade på och jag svarade på. en kort tid senare fast nästa år då vi fått tillgång till vår allra första lokal, Åsögatan 136, var det dags för fotografering. Vi hade precis fått nycklarna eller fått och fått, vi prutade ner nyckelavgiften från sextio tuss till tjugo tuss. Den tidigare hyresgästen försökte sig på att sälja antikt/presentartiklar/blommor har jag för mig, det gick väl sådär. Kommer ihåg bilden, gula väggar och ett golv fyllt med Eriks och mina egna sneakers, vi hade nämligen inte fått några leveranser än och tidningen, som bara kom ut en gång på våren och en gång på hösten har jag för mig, var på väg att tryckas, vi misstänkte att en och annan skulle komma och fråga om röda Cortez i skinn, om shelltoes -som believe or not knappt existerade i europa på den tiden om mästerverket AM95 eller Jordanfemmor och sexor, bland rookies öven kallad den där allra första Jordan i svart med rosa på sidan...men framförallt visste vi att folks skulle go nuts över våra AF1:or. så när tidningen väl kom ut , i mars 1999, så möttes vi av en STOOR bild på oss själva och ett gäng sjukt svåra sneakers på den allra första Stilsidan! När vi väl öppnade butiken den tjugosjätte mars 1999 hade vi fullt ös direkt, mycket tack vare Café Stils artikel. Ryktades att man fick tidningen om man handlade för ett par hundralappar på H&M.
Och varför skriver Ol'man Pete om det här då? Jo, för nu är det payback time! The SNS crew bloggar numer om sneakers(nstuff) på TV4Sportenchefen Per Nunstedts gamla jobbs hemsida. Vi älskade sneakers då och vi älskar sneakers nu.

2 comments:

Caliper said...

långläsning!!

mucheng said...

blu ray ripper
blu ray ripper
blu ray to avi
blu ray to wmv
blu ray to mp4
Furthermore, Blu ray Ripper has powerful editing functions like Trim and Crop Blu ray clips, add text/image Watermark as a logo, set video Effect like brightness, contrast, saturation, etc.