Tuesday, March 31, 2009

GETTIN' READY FOR SATURDAY



EASTER PACK


Från Reebok. Finms hos SNS nu.

AIR CLASSIC BW


Landade hos SNS idag.

MÅSTE TACKA LITE MER


Stort TACK går ut till alla våra kära leverantörer som kom från när och fjärran och firade 10 otroliga år med the SNS crew. Extra stort tack till Nike, Puma, adidas och Reebok (Kalle-du behöver inte vara orolig..Fille och Jocke höll fortet när du var borta, började nästan gråta av ditt gratulationsmejl). Supertack för guldskor och beltbuckles Nike, nu behöver jag inte ha mitt Nike-skosnöre som bälte längre-
Extra extra stort tack för Dubbel-Magnumflaskorna, jag behövde verkligen den sista flaskan...

Och tack Erik, love you man (no homo), för dom ljuva åren.
Kan bara nicka och instämma fullt ut i ditt tackande på Café-bloggen:

"
Till Ricardo, Miguel, Lucho - Yes! Crew
Till Södra Teatern Jocke+Crew
Till Raymond - Den där...
Till Li-Lie + Crew
Till hela SNS personal
Till Jonas - Jomo & Disharmonics
Till min favorit gamla Kinafarbror
Till Adidas, Puma, Reebok, Nike
Till Linn
Till Andrew - Iron African
Till Martin Bentancourt
Till Johan - Form One
Till Astma
Till Peter - Phonetik
Till Superci och Remedy
Till Mingan, Stuffe, Mackan och Mogge - Fattaru, Fattaru, Fattaru
Till Roine - Sexfemman
Till Damon & Aaron - Hearin Aid
Till Biz Markie
Till Aaron LaCrate och Debonair Samir
Till Wille - Will-Rock
Till Tony - Mr Z
Till Mattias - Viet-Naam
Till Jonas Wiehager - Artisten
Till Adam - Adl
Till Swing
Till Roberto
Till Moe och Miki - Spotrunnaz
Till Martin - Jayzon
Till fotografer och filmare
Till alla artister som gärna hade velat komma, men hade andra gig eller andra förhinder
Till alla mina vänner

Tack är inte ett tillräckligt stort ord!
En helt oförglömlig kväll!

Kärlek"

RESPEKT.



När mina vänner från Uppsalas finest spot Footish festar så festar dom ordentligt.
Tack Johan aka Sundancekid och Martin aka Sjöbusen för att ni kom. Tack för skumpan. El mucho respecto för att du rockade Jordan-tvåor Johan!

1 OF 1




När jag ändå är inne på att tacka...Tack Bulten och Fanta! Denim Demon rules.

MR SHELLTOE SAYS


Happy 10 SNS. Tack Jens. U da best!

AIR FOOTSCAPE HIROSHI FUJIWARA


Another future classic från Fragment Design. Enligt Highsnobiety så släpps dom här också inom kort...

Monday, March 30, 2009

AIR FOOTSCAPE WOVEN


Ryktas att dom här sköna pupporna släpps inom en snar framtid.

Pic snodd från sneakernews.com

AIR YEEZY





Ska bli intressant att se vilken av dessa som släpps 4 april.

Pics snodda från Sneakerfreaker.com och Kanyelive.com tror jag, kommer inte riktigt ihåg.

AARON LACRATE, DEBONAIR SAMIR & ME


Jenny från SNS Malmö tog en helt ok bild min feta röv.

JUST A FRIEND



Courtesy of DJ Grass igen.

ADL FREESTYLE

Straight outta Rosengård: Adam Den Lille.
Han reppar numer Blåsut aka Blowout.

Courtesy of Dj Grass aka Niklas the Cameraman.

BÄSTA.FESTEN.EVER.
















Innan the SNS Party samlade vi ihop trupperna för att avnjuta en Hong Kong-middag hos vår kära Kinafarbror på Bamboo Garden. Lika bra att fylla magen med proper food annars kanske man blir full som en kastrull och börjar dansa på scenen och får skrapsår på knäna och ramlar på och av scenen. Allt detta hände ju såklart trots att jag åt middag, konstigt, drack bara ett par flaskor skumpa. Hamnade vid samma bord som the Biz och Cutmaster Cool V. Klassisk amerikansk dryckesbeställning, spelar ingen roll hur mycket greasy och onyttig mat dom än äter så är det alltid Diet Coke som gäller, för man kan ju bli fet om man dricker vanlig läsk. Jag och the Biz gick tillbaka till butiken för Biz skulle Facebooka lite plus att han behövde nåt för sin sweeth tooth så vi tänkte dra förbi 7eleven då upptäckte Biz att det låg några paket Oreos på översta hyllan hos Shakesnstuff. (namnet på det extremt trevliga kaféet i butiken på Åsögatan).
Biz klättrade upp på diskbänken och sträckte sig, som ett litet barn som försöker nå kakburken, efter ett paket.

Förutom New York och Baltimore så kom det vänner/artister/dj's all the way från Uppsala, Göteborg, Malmö, Kungsängen, Sigtuna, Norrland, Vasastan, Hammarby Sjöstad, Kungsholmen, Hässelby, Västerhaninge, London, Tungelsta, Rinkeby, Östermalm och Hornstull. the Jens reppade Vilda Väsby(vi saknade dig Pontus!)
Till alla er säger jag Thank you, tack så otroligt mycket, Danke Shein(som James Browm sa), Arigato, merci merci det var magiskt.
När vårt entourage på typ 90 pers kom fram till Kägelbanan tio i åtta så visade det sig att var fler sneakerheads där.
Väl därinne möttes vi av en extremt bra version av 1999 som JoMo & the disharmonics styrde upp. The host with the most aka Artisten aka Fat White Dude aka Sveriges mikronfonkåtaste höll fortet. Tror att det blev 12 olika klädbyten eller hur många var det Jonas? Sjukt bra som vanligt. Hässelbys stolthet Ray aka den där Blues droppade bombem och lade upp ribban på Patrik Sjöberg-höjder. Han körde ett redan idag mindre än ett dygn efter, klassiskt set. vet inte hur många det var i bandet kändes som 20 men det var säkert bara 8 eller nåt sånt, dom var tightare ån D´angelo på Cirkus om du förstår vad jag menar. Sanslöst bra. Love you Ray (no homo). The Comeback som FWD sa. Will-Rock, Jayzon,Tony Zoulias, Matte Viet-naam och Swing dash Fly såg till att folk inte hade tråkigt i den andra delen av Kägelbanan.


Fortsättning följer...

Sunday, March 29, 2009

THE DIABOLICAL BIZ MARKIE & THE SNS SAMBA



Släpps lördag 4 april.

TACK.


Kanske den bästa kvällen i mitt liv. Härligt att se Biz reppa i en SNS-tee Mer pics kommer snart .

Friday, March 27, 2009

EQUIPMENT RACER



I slutet av 80-talet bestämde nån på adidas att dom skulle sluta med det klassiska adidas-lövet eller Trefoilen som den egentligen heter. Det var tuffa tider för adidas, skor som Trimm-Trab, Campus och andra superklassiker gick inte att rea bort. Folk ville ha high tech. Detta resulterade i en rad intressanta projekt som till exempel adidas Tubular och adidas Torsion. Tubular 2 och Tubular 4 hette modellerna, numret anger antalet luftkamrar i sulan. T2 hade en mellansula framtill så den såg lite mer normal ut än T4 som inte hade någon alls i alla fall ingen mellansula i klassisk bemärkelse, en mellansula kunde vara tillverkad i två sortsers material, i alla fal fram tills detta project kom ut, dessa två material var: Ethylen Vinylen Acetat (EVA) och Polyurethan (PU). T4 hade bara en slags superlätt plastgrej som höll, T2 finns för övrigt på bild i U-Doxboken Sneakers The Complete Collectors´Guide. Projektet lades ned direkt då det tydligen var det dyraste adi någonsin gjort, vet inte om ni kommer ihåg dom men Tubular 4 var extremt dyr, kommer inte ihåg priset just nu...dåligt av mig det var ju bara typ 20 år sen, och det var skor som inte hade någon mellansula, man pumpade in luft i yttersulan som såg ut som ett cykeldäck, pumpen var inbyggd i skon och sjukt high tech. Torsion är namnet på en från början gul lite stav som byggdes in i mellansulan och uppfanns för att gör skon mer vridstyv och samtidigt bibehålla smidigheten. ZX 7000, 8000, 9000 och alla andra ZX med tusen-någonting efter sig var den första serien som hade the Torsion bar inbyggd. Torsion funkade tydligen för den används fortfarande i vissa skor, till och med Rockport,som nu ägs adidas, har någon känga med adidas Torsion inbyggd.

Första serien skor från adidas som inte hade lövet, inte hade enbart adidas-loggan var en serie toppmodeller som kallades för adidas Equipment. adias samlade ett n eller två från varje större sportaffär och utbildade dom extra noggrant om just adidas Equipment. Det kallades för adidas Equipment Support System, eller ESS som dom förkortade det till. Yours truly var ett sådant ESS back in the day för övrigt. Alla Euipment -produkter, det kunde vara runners, basketskor eller funktionskläder, hade en såk gemensamt. de var de bästa adidas hade att erbjuda i sitt segment och alla hade gröna ränder. "You got to earn your stripes" som adi en gång sa.
Senare blev hela Equipment nedlagt men loggan finns kvar än idag, dock i alla möjligas färger. Typ allt som inte är adidas Originals är adidas Performance.

Den skon ni ser ovan är var helt galen när den kom ut första gången och det är den fortfarande, på ett bra sett. Det som en gång var en superlätt-top-of-the-line-racer hamnar lite i gränslandet mellan Performance och Originals. Så nu när dom återlanseras hamnar dom hos adidas Originals och den "nya", fula, loggan är bortplockad. Kallas numer för Torsion Racer OG och kostar 899 kronor hos SNS nu.

Årets skönaste sommarsko kanske?

Pics hittar du här.

FRYKEN

Intervju med min OG Nike sales rep på SNS 10 years idag.
Läs den här.

REPS


Eller ERPS som det även kan bli.
Flera nya och fina pics på adidas Consortium 3Way Project finns här.

LET ME TURN YOU ON

THIS IS THE SEASON...

Wednesday, March 25, 2009

NOBODY BEATS THE BIZ

Fan va jag längtar tills på lördag!!

10 ÅR



26 mars 1999 öppnade vi Sneakersnstuff på Åsögatan, Södermalm, Stockholm. Sick! På lördag är det fest!

SAVE THE DATE

ADIDAS x BJ BETTS!


BJ aka Cubanbee är en gammal bekant till oss och är en tattoo artist av rang . Tidigare har vi sett hans arbeten för bland annat House 33, New Balance (x CT) och Puma. Finns hos SNS nu


Mer och bättre pics right here.

Tuesday, March 24, 2009

ADIDAS ORIGINALS BY ORIGINALS KAZUKI


Fragment Designs Kazuki Kuraishi säger det rätt ut.
Ian Brown har en del viktigt att säga också


Det har landat lite mer adidas x Kazuki-stuff hos SNS.

Monday, March 23, 2009

Sunday, March 22, 2009

SAMBA!

Dom här förtjänar faktiskt en alldeles egen post. Ännu en milstolpe. Sagan om adidas och SNS fortsätter.
Släpps 4 april hos ett fåtal utvalda av världens främsta sneakerbutiker.

NUEVA YORK DEL 4

































































Dags för sista delen. Är ju som bekant hemma sedan några dar så jag får backtracka lite. Det var en lyckad dag på Woodbury Commons Premium Outlet. Eftersom Tuan snart ska dra till Hong Kong så passade vi på att testa en glutamatbomb i form av General Tsu's Chicken. Tuan fick sitt efterlängtade Bubble Milk Tea. Hade tur med trafiken tillbaka Manhattan den här gången, det tog bara en timme och fem minuter,lika lång tid som det tog att åka upstate, mycket bra jämfört med tre timmar som det tog för mig KJ i oktober. Dom har höjt priset dit förresten, numer kostar det 40 dollar tur och retur. Ännu ett tecken på att det är jobbigt för sneakerbutikern i NY är att Premium Laces har världens största skylt där det står att dom har dom där UG(G)LY skorna vars namn börjar med bokstaven U.
Teamade upp med min gamle vän Graham Wood på La Esquina.
Graham är en mycket trevlig engelsman och är, för er som inte redan visste det, en av grundarna till legendariska designkollektivet Tomato. Han bodde några år här i Stockholm men är sedan tre år big boss på megabyrån JWT och bosatt i NY. Drucker joinade senare samma kväll. På St Patrick's Day var det en och annan stoop ute och vinglade, pubarna öppnade klockan 10 så det blev nog en och annan fine malt lyric skriven även denna St Patrick's Day, för era utsända var det dags för Ginger Man part II med the Kangolians. David beställde, dagen till ära, Guinness Stew. Uppe på Kangol-kontoret prövade Tuan det senaste samarbetet mellan Kangol och Liberty, ser bra ut! Världens bästa Mac n' Cheese med bacon hittar du på Schiller's som ligger på Rivington Street. Några kvarter därifrån ligger Epstein's Bar och vi valde att testa deras drycker ännu en gång. Dave från DQM var där, skräll. Sista dagen erbjöd t-shirtväder. Kollade standarden på the Standards gästtoa, randig som ni ser.Varje gång jag är i NY hamnar jag på Johnny Rockets, hörnet 8th street och Greene, minst en gång. Tuan och jag var där som ni kanske sett om ni följt bloggandet från NY. Vi var bägge redo för besök nummer två, denna gång med den alltid lika glada KJ. Galet bra burgare där, måste dock utfärda en liten varning för att komma dit vid 12-tiden, då finns det en liten risk att alla i personalen börjar dansa, som i en musical på Broadway-style, blir lite jobbigt när man bara vill glufsa i sig en butgare och trycka en vanilla shake. Drog förbi DQM, som har en No Bullshit Sale just nu, för att hämta upp ett par Fox x DQM Dirtpaw gloves. Träffade DQM-Kyle, som inte hatar cyklar. Han är en av tre delägare till DQM. Mycket trevlig kille, mer om Kyle senare i år.
Avslutade resan hos Alife-boysen. Checkade in deras nya kollektion med vintage-plagg. Kort story så lämnar folk in sina gamla Alife-plagg som får gå igenom en kemisk liten process och vips så är dom som nya fast gamla. Treis, Drucker, Tuan och jag passade på att inviga den nya pizzerian som ligger granne med ARC. Längtar redan tillbaka.